Jeg hedder Eva Langballe.

Vi har haft schapendoes i 25 år. Vi var nogen af de første, der faldt pladask for racen. Dens nuttede udseende kombineret med stor arbejdsglæde og hitte-påsomhed var lige noget for os og vores 4 børn, heste, får, katte og andre hunde.

I dag er husstanden reduceret til min mand og mig samt vores tre schapper. En stor del af min nye pensionisttilværelse går med træning, gåture og pasning af hundene. Herligt at have god tid - også til kommende hvalpe.


Jeg elsker at træne lydighed med mine hunde. Men dyrker også rally og NW. Bertha, min ældste schappe, har jeg trænet lydighed i både klasse 1, 2 og 3 med, og vi har også trænet rally og NW.

Hun har været årets lydighedsschapendoes i kl 2, og vi har deltaget i DM i kl 2, hvor vi blev nr 9.

Thelma har en første præmie i LP 1, og vi er godt på vej med LP 2. Thelma er en fantastisk lydighedshund, intet ræs eller uovervejede handlinger hos hende. Stille og roligt gør hun det rigtige.

Lille Lolly på 15 mdr skal snart deltage i sin første kl 1 lydighedsprøve.


Udstillinger synes jeg også er både sjove og lærerige. Man møder alle de søde mennesker i klubben, får råd og vejledning og får en kompetent beskrivelse af sin hunds stærke og svage sider.


I mange år har jeg drømt om at lave hvalpekuld. Jeg brænder for racen og jeg brænder for at bidrage til arbejdet med den. Min største motivation er at avle sunde, sociale, smukke og arbejdsvillige hvalpe. Min holdning er, at det indre er lige så vigtigt som det ydre, og at det ene ikke behøver at udelukke det andet. Inden for schapendoes avl opererer vi ikke med en udstillingslinje og en sportslinje som hos visse andre racer. Vi opdrættere er alle så ambitiøse, at både skønhed og brugsegenskaber bør være til stede i hvalpene.


Til sidst skal jeg lige nævne at jeg selvfølgelig har DKKs opdrætteruddannelse, er medlem DKK og af Dansk Schapendoesklub og har avlsudvalgets godkendelse til mit kuld.